Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsstekta kycklingvingar med chili- & honungssås

Chiliheta kycklingvingar serveras i korg med bröd, sallad och snackpaprika.

Ugnsstekta kycklingvingar med chili- & honungssåsUgnsstekta kycklingvingar med chili- & honungssåsUgnsstekta kycklingvingar med chili- & honungssås
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 900 gkycklingvingar

Marinad:

  • 4vitlöksklyftor
  • 1 dlchilisås
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar

Servera med:

  • gemsallad
  • snackpaprika- i olika färger
  • baguette

Gör så här

  1. Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda dem med chilisås, honung, salt och peppar i en skål. Lägg ­kycklingvingarna i en fryspåse och tillsätt marinaden och gnid runt den på vingarna. Låt de ligga 1 timme i kylen.

  2. Lägg vingarna i en långpanna med bakplåtspapper. Stek dem i mitten­ av ugnen på 225 garder, cirka 30 minuter­. Vänd vingarna­ ett par gånger under stekningen. Kontrollera­ att köttsaften är ­ofärgad. Servera med gemsallad, snackpaprikor­ och spröd baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök