Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsstekta kycklinglår med rosmarin och citron

Recept på ugnsstekta kycklinglår med rosmarin och citron. Kycklinglåren bryns först i stekpanna innan de steks färdigt i ugn. Stek gärna klyftpotatis i en annan form bredvid kycklingen.

Ugnsstekta kycklinglår med rosmarin och citron
Ugnsstekta kycklinglår med rosmarin och citron
Ugnsstekta kycklinglår med rosmarin och citron

Ingredienser

  • 900 gkycklinglår
  • 1 tsksalt
  • 3 krmsvartpeppar
  • 1 tskrosmarin- torkad
  • 1 tskolivolja
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 mskcitron- pressad
  • 150 gharicots verts
  • 0,5 mskolivolja
  • 2tomater
  • rosmarin- färsk
  • 100 gfetaost

Tillbehör

  • klyftpotatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Krydda lårbitarna med salt, peppar och rosmarin. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bitarna på hög värme ca 1 minut på varje sida. Lägg över dem med skinnsidan upp i en ugnssäker form.

  2. Skala och dela vitlöksklyftor och lägg dem runt om kycklingbitarna i formen. Pressa över citron. Stek mitt i ugnen ca 25 min.

  3. Ansa och dela haricots verts och tärna tomater. När kycklingen stekt ca 25 min i ugnen, hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönorna ca 1 minut. Blanda ner tomaterna och stek ca 1/2 minut. Fördela alltsammans bredvid kycklingbitarna i ugnsformen. Lägg på färska rosmarinkvistar och smulad fetaost och stek mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Servera gärna med ugnsstekt klyftpotatis.

Vad tyckte du om receptet?