Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsstekt svamp med potatis, morötter, honung och rucola

Ugnsstekt svamp med potatis är gott som bara den, och passar också som tillbehör till viltkött.

Ugnsstekt svamp med potatis, morötter, honung och rucola
Ugnsstekt svamp med potatis, morötter, honung och rucola
Ugnsstekt svamp med potatis, morötter, honung och rucola
Ugnsstekt svamp med potatis, morötter, honung och rucola Foto: Joel Wåreus

Ugnsstekt svamp med potatis, morötter, honung och rucola

  • 100 gchampinjoner
  • 100 gtrattkantareller
  • 100 gostronskivling
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 småmorötter
  • 2potatisar
  • 2 mskhonung
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 kvisttimjan

Tillbehör

  • 50 grucola
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Ansa svampen. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Skiva ostronskivlingen. Halvera de stora kantarellerna. Skala och skiva vitlöken. Skala morötter och potatis och skär i bitar.

  3. Blanda svampen med vitlök, morötter, potatis, honung och olja på en plåt. Krydda med salt och peppar. Lägg i timjankvisten.

  4. Tillaga mitt i ugnen tills morötter och potatis är färdiga, 25–30 min. Servera med rucola blandad med olja, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?