Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsstekt spätta med rysk sallad

Fiskar som spätta, flundra och skädda passar bra att steka hela i ugn.

Ugnsstekt spätta med rysk sallad
Ugnsstekt spätta med rysk sallad
Ugnsstekt spätta med rysk sallad

Ingredienser

  • 4portionsfiskblock- t ex skädda (á 350 g)
  • 1 tskcitronpeppar
  • 3 mskolivolja- eller fransk salladsdressing på flaska
  • 1rödlök
  • 3tomater
  • 3saltgurkor
  • 1 dldill- grovhackad
  • 500 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fiskarna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med citronpeppar och ringla över hälften av oljan eller dressingen. Sätt plåten mitt i ugnen och stek ca 20 min eller tills fiskköttet vitnat och lossar från benet.

  2. Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i bitar. Skiva saltgurkorna tunt. Blanda lök, tomater, gurka och dill med resten av oljan eller dressingen.

  3. Servera fisken med salladen och kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?