Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köttet och buljongen kan tillagas i god tid och värmas strax före servering.
Sätt ugnen på 150°. Dra av skinnet på salsiccian. Grovhacka aprikoserna. Blanda korvinkråm och aprikoser. Gör ett hål med en vass kniv genom köttet på längden och späcka med färsen. Lägg köttet i en ugnssäker form med svålen ner.
Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skala och skär moroten i bitar. Repa bladen från 2 rosmarinkvistar. Lägg vitlök, morot, rosmarin och peppar runt köttet. Häll på vatten så att halva köttet täcks.
Stek köttet mitt i ugnen ca 3 timmar. Vänd köttet efter halva tiden. Sätt på grillen. Låt svålen få färg, det tar 5-10 min. Ta upp köttet och låt det kallna. Spara buljongen.
Grönsaker: Ansa och skär fänkål, blomkål och vitkål i grova bitar. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten tills de är mjuka men fortfarande spänstiga. Skala och finhacka ingefäran. Skala och riv vitlöksklyftan. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet.
Krydda grönsakerna med ingefära, vitlök, citronskal, rapsolja, salt och peppar.
Sätt ugnen på 150°. Skär köttet i skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Hetta upp buljongen och häll över köttet. Värm ca 15 min mitt i ugnen. Strö över 1 kvist repad rosmarin. Servera med grönsaker, bröd, ost och smör.