Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsstekt potatis med romröra

Ugnsstekt potatis med romröraUgnsstekt potatis med romröraUgnsstekt potatis med romröra

Ingredienser

  • 6potatisar- stora
  • 4lökar- gula
  • 1 msksmör- smält, eller olja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,5 dlsikrom- eller löjrom
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 mskgräslök- hackad

Tillbehör

  • sallad
  • evskaldjur- eller stekt fisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Tvätta potatisen och skär den på längden i centimetertjocka skivor. Skala och klyfta löken.

  3. Lägg potatis och lök på ett bakplåtspapper på en plåt. Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter.

  4. Pensla med lite smör eller olja. Salta och peppra.

  5. Rör ihop rom, crème fraiche och gräslök. Servera potatis och lök med romröran.

Vad tyckte du om receptet?