Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsstekt mandelfisk

Vi har valt kummel till mandelfisken, men det går förstås också bra att ta en annan typ av vit fisk.

Ugnsstekt mandelfisk
Ugnsstekt mandelfisk
Ugnsstekt mandelfisk

Ingredienser

  • 250 gkummelfilé- skinn- och benfri
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskbröd- vitt, rivet
  • 1,5 mskmandelspån
  • 0,5 tskcitron- rivet skal
  • 1 tskcitronolivolja
  • 1körsbärstomater- 1 kvist

Dressing

  • 2 tskcitronolja
  • 2 tsksvensk senap
  • 1 mskvatten
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 300 gfärskpotatis- kokt
  • 150 gsockerärter
  • 80 gromansallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °. Dela fiskfilén i portionsbitar och vik tunna delar mot varandra så att bitarna blir så jämntjocka som möjligt. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra.

  2. Blanda rivet bröd med mandelspån och citronskal. Strö blandningen på fisken och droppa över olja. Lägg en kvist tomater bredvid fisken. Stek mitt i ugnen 10-12 minuter. Ca 435 kcal, varav ca 14 g fett, 40 g kolhydrater, 36 g protein.

  3. Blanda dressingen. Servera fisken med färskpotatis, sockerärter, sallad och dressing.

Vad tyckte du om receptet?