Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är lätt att få kycklingen jämnt stekt i ugnen om man delar kycklingen längs med ryggen innan man fläker upp den och lägger den så platt som möjligt på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingen längs med ryggbenet med en kraftig sax eller kniv. Fläk ut den så platt som möjligt med vingarna invikta under kycklingen. Lägg kycklingen på ett bakplåtspapper i en ugnspanna.
Smält smöret och blanda med citronsaft, soja, salt, peppar och hackad rosmarin. Pensla kycklingen med blandningen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen, cirka 45 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad utan rosa inslag.
Sila skyn från formen och blanda med kycklingbuljong i en kastrull och koka upp. Blanda ut majsstärkelsen i 2 msk kallt vatten och häll ner i skyn under omrörning. Låt sjuda 3 minuter. Smaka av.
Matkornssallad: Koka matkornen i grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen. Skala broccolistjälkarna med potatisskalare och skiva stjälkarna. Skär zucchinin i halvmånar. Skala och hacka lök och morötter. Woka grönsakerna i olja i en stekpanna, cirka 5 minuter. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Blanda med matkornen.
Recept från Mitt kök