Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsstekt kyckling i öl

Öl, som ger en försiktig beska i maten, är en vanlig ingrediens i det grekiska köket. 

Ugnsstekt kyckling i öl
Ugnsstekt kyckling i öl
Ugnsstekt kyckling i öl
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (600 g)
  • 50 gost- finriven (17 %)
  • 2 msksenap
  • 1 tsksalt
  • 8 skivorrökt skinka- (ca 50 g)
  • 2 dlöl- ljust

Potatismos

  • 800 gpotatis- mjölig
  • 0,5 tsksalt
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 msksenap
  • 1 pktkryddkrasse
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • gurka- färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ost och senap. Skär längsgående fickor i kycklingfiléerna. Salta kycklingen och fördela fyllningen i fickorna. Linda skinkan runt om.

  2. Häll ölet i en ugnssäker form. Lägg i kycklingen. Ställ fomen mitt i ugnen och stek kycklingen ca 30 min, tills innertemperaturen är 70°. Ös då och då med ölet.

  3. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mosa och blanda med mjölk och senap. Smaka av med salt och tillsätt klippt krasse. Servera moset till kycklingen tillsammans med gurka. 440 kcal, 7 g fett, 49 g protein, 42 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?