Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsstekt falukorv med basilikamos. Nu finns det färdig grovriven pecorinoost att köpa i påse, praktiskt när man vill att det ska gå snabbt att få middagen klar.
Sätt ugnen på 225°. Skär korven i skivor. Skär zucchini och tomater i skivor. Krydda grönsakerna med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Varva korv och grönsaker i en ugnssäker form. Strö över osten.
Tillaga korv och grönsaker mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa sönder potatisen med en elvisp tillsammans med 1 msk smör och 1 tsk salt. Späd med mjölken. Repa bladen från basilikan och finstrimla dem, spara några blad till garnering. Blanda ner basilikan i moset.
Strö basilikablad över korv och grönsaker och servera med basilikamoset.