Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsstekt falukorv med basilikamos

Recept på ugnsstekt falukorv med basilikamos. Nu finns det färdig grovriven pecorinoost att köpa i påse, praktiskt när man vill att det ska gå snabbt att få middagen klar.

Ugnsstekt falukorv med basilikamosUgnsstekt falukorv med basilikamosUgnsstekt falukorv med basilikamos
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gfalukorv- (20 g fett)
  • 300 gzucchini
  • 300 gtomater
  • 1 påsepecorino romano- riven (85 g), Zeta
  • 800 gpotatis
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 krukabasilika
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär korven i skivor. Skär zucchini och tomater i skivor. Krydda grönsakerna med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Varva korv och grönsaker i en ugnssäker form. Strö över osten.

  2. Tillaga korv och grönsaker mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat ­vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa sönder potatisen med en elvisp tillsammans med 1 msk smör och 1 tsk salt. Späd med mjölken. Repa bladen från basilikan och finstrimla dem, spara några blad till garnering. Blanda ner basilikan i moset.

  4. Strö basilikablad över korv och grönsaker och servera med basilikamoset.

Vad tyckte du om receptet?