Läs mer: 10 rätter som passar perfekt i matlådan
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En enkel middag med ”allt på en plåt”. Både aubergine och broccoli blir extra goda när de är väl tillagade. Några minuter extra i ugnen är ingen fara, just kycklingben håller sig saftiga. I stället för aubergine och broccoli kan man använda andra grönsaker som finns hemma.
Sätt ugnen på 225°. Blanda samman 3 msk olja, balsamico, 1 tsk salt och 1 krm peppar i en skål. Vänd runt kycklingen i marinaden. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper eller en smord plåt. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min.
Skär aubergine och broccoli i mindre bitar. Krydda grönsakerna med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg grönsakerna på plåten bredvid kycklingen när ca 15 min återstår av tillagnsingtiden.
Rör ihop yoghurten med majonnäs och krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Strimla några blad av basilikan och rör ner den.
Kontrollera att kycklingen är klar, innertemperaturen ska vara 80°. Strö över resten av basilikan och servera med bulgur och yoghurtsås.
Läs mer: 10 rätter som passar perfekt i matlådan