Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsstekt balsamico­kyckling med grönsaker

En enkel middag med ”allt på en plåt”. Både aubergine och broccoli blir extra goda när de är väl tillagade. Några ­minuter extra i ugnen är ingen fara, just kycklingben håller sig saftiga. I stället för aubergine och broccoli kan man använda andra grönsaker som finns hemma.

Ugnsstekt balsamico­kyckling med grönsaker
Ugnsstekt balsamico­kyckling med grönsaker
Ugnsstekt balsamico­kyckling med grönsaker
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 900 gkycklingben
  • 2 mskcrema di balsamico
  • 2auberginer
  • 250 gbroccoli
  • 2 dlmatyoghurt
  • 2 mskmajonnäs
  • 0,5 krukabasilika
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 3 dlbulgur- eller andra gryn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda samman 3 msk olja, balsamico, 1 tsk salt och 1 krm peppar i en skål. Vänd runt kycklingen i marinaden.  Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper eller en smord plåt. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min.

  2. Skär aubergine och broccoli i mindre bitar. Krydda grönsakerna med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg grönsakerna på plåten bredvid kycklingen när ca 15 min återstår av tillagnsingtiden.

  3. Rör ihop yoghurten med majonnäs och krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Strimla några blad av basilikan och rör ner den.

  4. Kontrollera att kycklingen är klar, innertemperaturen ska vara 80°. Strö över resten av basilikan och servera med bulgur och yoghurtsås.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: 10 rätter som passar perfekt i matlådan