Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxiga wraps med läckra kinesiska smaker. Plommonsåsen är även god som extra tillbehör till en fläskstek.
Koka ihop alla ingredienserna till glazen och låt svalna.
Skär skåror i fettkappan på ankbrösten i ett rutmönster med en vass kniv.
Stek ankbrösten i en torr stekpanna med fettkappan neråt tills de fått en fin, brun färg, vänd sedan och stek den andra sidan, salta och peppra.
Flytta över ankbrösten till ett ugnsfat och sätt in i ugnen på 150 grader i cirka 15-20 minuter, till en innertemperatur på 58-60 grader.
Ta ut ankbrösten och vira in dem i aluminiumfolie och låt dem vila cirka 10 minuter.
Pensla ankbrösten med glazen och skiva upp dem precis före servering.
Plommonsås: kärna ur och skär plommonen i bitar.
lägg plommonen och de övriga ingredienserna i en kastrull. Koka på svag värme tills plommonen löst upp sig. Mixa med en stavmixer.
Kontrollera balansen mellan sött och surt (detta beror ju lite på plommonen), tillsätt eventuellt mer socker. Låt såsen kallna.
Valnötslabnee: Hacka nötterna grovt och blanda med yoghurten och vitlöken.
Skiva upp ankbrösten. lägg skivorna på en salladsbädd på tortillabröd. Hyvla gurkan tunt och lägg på, ringla över plommonsås. Strö över granatäppelkärnor och valnötslabnee. Rulla ihop bröden till wraps.
Recept från Mitt kök