Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsstekt abborre med örter, citron och smör


Enklast är att köpa redan rensad hel fisk men det är ju en smaksak. Denna fräscha enkla fiskrätt går givetvis att göra på de flesta hela fiskar. Tips är att låta grovt skivade rotfrukter eller potatis gå med i ugnen som tillbehör.

Ugnsstekt abborre med örter, citron och smör

Ugnsstekt abborre med örter, citron och smör

Ugnsstekt abborre med örter, citron och smör

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1abborre- rensad, cirka 600 g
  • salt
  • färska örter- blandade, timjan, persilja, oregano

  • 1citron
  • 1 litengul lök
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skölj eventuellt av fisken i kallt vatten.

  3. Gnid in den med salt på både ut- och insidan.

  4. Fyll upp fiskens buk med örter, skivad citron, klyftad lök och smör. Jag brukar även ta lite skaft och grövre blad från örterna och fyll upp med. Har man inte färska örter, fyll upp med några teskedar torkade. Har jag örter över, bind en bukett och fäst på aborren.

  5. Sätt in den i ugnen. Den är klar när den har en innertemperatur på cirka 50 grader. Eller när ryggfenan lossnar lätt. Cirka tid i ugn, 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Enklast är att köpa redan rensad hel fisk men det är ju en smaksak. Denna fräscha enkla fiskrätt går givetvis att göra på de flesta hela fiskar. Tips är att låta grovt skivade rotfrukter eller potatis gå med i ugnen som tillbehör.

Recept från Mitt kök