Enklast är att köpa redan rensad hel fisk men det är ju en smaksak. Denna fräscha enkla fiskrätt går givetvis att göra på de flesta hela fiskar. Tips är att låta grovt skivade rotfrukter eller potatis gå med i ugnen som tillbehör.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1abborre- rensad, cirka 600 g
salt
färska örter- blandade, timjan, persilja, oregano
1citron
1 litengul lök
smör
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj eventuellt av fisken i kallt vatten.
Gnid in den med salt på både ut- och insidan.
Fyll upp fiskens buk med örter, skivad citron, klyftad lök och smör. Jag brukar även ta lite skaft och grövre blad från örterna och fyll upp med. Har man inte färska örter, fyll upp med några teskedar torkade. Har jag örter över, bind en bukett och fäst på aborren.
Sätt in den i ugnen. Den är klar när den har en innertemperatur på cirka 50 grader. Eller när ryggfenan lossnar lätt. Cirka tid i ugn, 20 minuter.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,6 · 99 röster)
Enklast är att köpa redan rensad hel fisk men det är ju en smaksak. Denna fräscha enkla fiskrätt går givetvis att göra på de flesta hela fiskar. Tips är att låta grovt skivade rotfrukter eller potatis gå med i ugnen som tillbehör.