Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostade rotfrukter

Söta rotfrukter och grönkål passar så bra till den salta skinkan. Dessutom är det uppskattat med gröna rätter på julbordet.

Ugnsrostade rotfrukterUgnsrostade rotfrukterUgnsrostade rotfrukter

Ingredienser

  • 2rödlök
  • 2rödbeta
  • 2morötter
  • 2persiljerot
  • 2sötpotatis
  • 4potatis
  • 2grönkål- blad
  • 2 mskpumpakärnor- skalade
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 tskflingsalt- eller vanligt salt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta rödlök, rödbetor och morötter.

  2. Borsta övriga rotfrukter ordentligt och skär dem i klyftor. Riv grönkålen i bitar och ta bort stjälkarna.

  3. Häll ut rotfrukterna på en plåt. Ringla olivolja över. Krydda med salt och peppar.

  4.  Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Rör om någon gång under tillagningstiden. Strö över pumpakärnor.

Vad tyckte du om receptet?