Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostade rotfrukter med rökt bog och hoisinsås

Recept på ugnsrostade rotfrukter med rökt bog och hoisinsås. Soppgrönsaker är inte bara bra till soppa, här rostas rotsakerna i ugn. Hela förpackningen används så det blir inget svinn.

Ugnsrostade rotfrukter med rökt bog och hoisinsås
Ugnsrostade rotfrukter med rökt bog och hoisinsås
Ugnsrostade rotfrukter med rökt bog och hoisinsås
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gpotatis
  • 500 gsoppgrönsaker
  • 1rödlök
  • 300 grökt bog
  • 2 dlhoisinsås
  • 1 krukapersilja
  • 2 msksesamfrön
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på varmluft 225°. Skala och skär potatis och rotfrukter i bitar och slantar. Strimla purjolöken, spara den och stek med bogen. Skala och skär rödlöken i klyftor.

  2. Lägg rotfrukterna på ett bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Skär bogen i tärningar och stek den i 1 msk olja tillsammans med purjolök och rödlök ca 5 min.

  4. Strö bogen och löken över rot­frukterna och ringla över hoisinsås. Hacka persiljan och strö den och sesamfrön över rätten. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?