Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsrostade rotfrukter med rökt bog och hoisinsås. Soppgrönsaker är inte bara bra till soppa, här rostas rotsakerna i ugn. Hela förpackningen används så det blir inget svinn.
Sätt ugnen på varmluft 225°. Skala och skär potatis och rotfrukter i bitar och slantar. Strimla purjolöken, spara den och stek med bogen. Skala och skär rödlöken i klyftor.
Lägg rotfrukterna på ett bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Skär bogen i tärningar och stek den i 1 msk olja tillsammans med purjolök och rödlök ca 5 min.
Strö bogen och löken över rotfrukterna och ringla över hoisinsås. Hacka persiljan och strö den och sesamfrön över rätten. Servera direkt.