Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostade körsbärstomater

Ugnsrostade körsbärstomater får en söt god smak när de rostats i ugnen.

Johanna Westman
Ugnsrostade körsbärstomater
Ugnsrostade körsbärstomater
Ugnsrostade körsbärstomater
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 30körsbärstomater
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskhonung- eller rårörsocker
  • 12 tskörter- hackade, t ex rosmarin, salvia eller basilika
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna och lägg dem i en långpanna. Blanda ihop olja, honung, örter och salt i en skål och häll över tomaterna. Blanda om med händerna.

  2. Sätt in långpannan mitt i ugnen och tillaga ca 2 timmar.

  3. Recept på sallad med buffelmozzarella och rostade tomater hittar du här!

Vad tyckte du om receptet?