Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostade grönsaker med rostbiff

Paprika, tomat, lök och färskpotatis passar bra att rosta i ugn.

Ugnsrostade grönsaker med rostbiff
Ugnsrostade grönsaker med rostbiff
Ugnsrostade grönsaker med rostbiff

Ingredienser

  • 1 mskrapsolja- - eller oliv
  • 1röd paprika
  • 1paprika- gul
  • 2tomater- medelstora
  • 6potatisar- små
  • 2knipplökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskhasselnötter- grovhackade eller hela solroskärnor
  • 1 knippapersilja- några kvistar, slätbladig

Tillbehör

  • 4rostbiff- skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Pensla en ugnssäker form med olja.

  2. Dela paprikorna och skär bort kärnor och fästen. Dela varje paprika i 4 delar. Skär tomaterna i halvor. Skrapa potatisen och skär den i halvor. Skär bort rotfästet på lökarna och skär dem i halvor på längden, sedan i 3 delar. Låt vitlöksklyftorna vara oskalade.

  3. Lägg alla grönsakerna i formen, tomaterna med snittytan upp. Salta, peppra och ställ in formen mitt i ugnen. Vänd grönsakerna utom tomaterna med stekspade efter 10 min. Låt stå ytterligare 5–6 min.

  4. Strö på nötter eller solroskärnor, gärna rostade i torr stekpanna. Garnera med persilja. Servera med tunt skivad rostbiff.

Vad tyckte du om receptet?