Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör - gott, enkelt och vegetariskt

Recept på ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör. Salvia- och kaprissmöret är en ny favorit som passar perfekt till grönsakerna.

Ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör - gott, enkelt och vegetariskt
Ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör - gott, enkelt och vegetariskt
Ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör - gott, enkelt och vegetariskt
Recept på ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör. Foto: Lina Eriksson

Ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör

  • 1blomkålshuvud- (ca 800 g)
  • 2 ståndbroccoli- (à 250 g)
  • 1 knipparödlök- färsk
  • 75 gsmör
  • 1 tsksalt
  • 4ägg
  • 5 kvistarsalvia
  • 0,5 dlkapris- stor

Tillbehör

  • bröd

Ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa och bryt blomkål och broccoli i små buketter. Skiva broccolistjälken. Ansa löken. Klyfta löken och strimla blasten.

  2. Lägg blomkål, broccoli och lökklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Klicka på 25 g smör och strö över salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 6 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och halvera dem. Repa bladen från salvian och strimla dem.

  4. Bryn 50 g smör i en kastrull tills det fått fin färg. Blanda i salvia och kapris.

  5. Servera grönsakerna med smöret, ägghalvor och bröd.

Vad tyckte du om receptet?