Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostade grönsaker med balsamico

Recept på ugnsrostade grönsaker med balsamico. Lättlagad bufférätt som kan förberedas. Satsa på en god lagrad vinäger. Även gott att äta kallt.

Petra Lindstrand
Sophie Berlin
Ugnsrostade grönsaker med balsamico
Ugnsrostade grönsaker med balsamico
Ugnsrostade grönsaker med balsamico
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1aubergine
  • 1zucchini
  • 3paprikor- gula och röda
  • 1fänkålsstånd
  • 1 dlolivolja
  • 3 mskbalsamvinäger
  • 1,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär ­aubergine och zucchini i mindre bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa fänkålen och skär den i klyftor.

  2. Fördela grönsakerna på två plåtar och blanda med oljan. Tillaga mitt i ugnen tills grönsakerna fått ordentligt med färg, ca 30 min.

  3. Ta ut och låt svalna. Ringla över vinägern. Krydda med flingsalt och blanda om.

Vad tyckte du om receptet?