Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsrostad spetskål. Servera med hemgjord rödbetshummus.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela spetskålen i halvor och skär varje halva i 2-4 klyftor, beroende på hur stora kålen är. Dela grönkålen i mindre bitar.
Lägg kålklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över 3-4 msk av oljan. Sätt plåten i nedre delen av ugnen och rosta kålen tills den börjar bli mjuk, ca 20 minuter
Blanda grönkålen med resten av oljan. Rosta den tillsammans med spetskålen ca 10 minuter eller tills grönsakerna är klara. Ringla över sirapen, salta och peppra.
Servera med rödbetshummus.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök