Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostad spetskål med fräst trattkantarelltopping

Recept på ugnsrostad spetskål med fräst trattkantarelltopping. Kålen bryns i smör innan den steks klart i ugnen. 

Ugnsrostad spetskål med fräst trattkantarelltopping
Ugnsrostad spetskål med fräst trattkantarelltopping
Ugnsrostad spetskål med fräst trattkantarelltopping

Ingredienser

  • 1spetskålshuvud- (ca 800 g)
  • 1 msksmör- + 2 msk
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 ltrattkantareller- rensade
  • 0,5 dlhonung- flytande eller ljus sirap

Garnering

  • örter- t ex timjan och oregano
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dlyoghurt- rysk eller turkisk eller crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ansa kålen och skär den i fyra klyftor. Bryn kålklyftorna i 1 msk smör så att de får fin färg. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Tillaga kålen i nedre delen av ugnen ca 20 min, tills den är mjuk. Vänd två gånger under tiden.

  3. Fräs kantarellerna knapriga i 2 msk smör, 5–10 min. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Toppa kålklyftorna med svampen. Ringla över honungen och tillaga mitt i ugnen ca 3 min.

  5. Garnera med färska örter, flingsalt och peppar. Servera med yoghurt eller crème fraiche. 

Vad tyckte du om receptet?