Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsrostad spetskål med fräst trattkantarelltopping. Kålen bryns i smör innan den steks klart i ugnen.
Sätt ugnen på 175°. Ansa kålen och skär den i fyra klyftor. Bryn kålklyftorna i 1 msk smör så att de får fin färg. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Krydda med 1/2 tsk salt.
Tillaga kålen i nedre delen av ugnen ca 20 min, tills den är mjuk. Vänd två gånger under tiden.
Fräs kantarellerna knapriga i 2 msk smör, 5–10 min. Krydda med 1/2 tsk salt.
Toppa kålklyftorna med svampen. Ringla över honungen och tillaga mitt i ugnen ca 3 min.
Garnera med färska örter, flingsalt och peppar. Servera med yoghurt eller crème fraiche.