Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostad potatis med färsk lök

Den här potatisrätten passar perfekt på buffén, och kan serveras varm, ljummen eller kyld.

Lena Söderström
Ugnsrostad potatis med färsk lök
Ugnsrostad potatis med färsk lök
Ugnsrostad potatis med färsk lök
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 kgdelikatesspotatis- färsk- eller, liten
  • 1 knippalök- färsk (3–4 lökar)
  • 3 mskolivolja
  • 12vitlöksklyftor- pressade
  • 1 tskflingsalt- ca
  • 2 mskbladpersilja- strimlad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen. Ansa och dela löken längs med.

  2. Blanda olja och vitlök i en bunke. Vänd ner lök och potatis. Salta.

  3. Lägg potatis och lök med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter, eller tills potatisen är mjuk, rör om 2-3 gånger under tiden.

  4. Blanda i persiljan. Garnera med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök