Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostad kyckling med vindruvor och rosa sallad

Recept på ugnsrostad kyckling med rosa sallad. De varma sötsyrliga druvorna smakar himmelskt till kycklingen och den krispiga salladen. Den rosa salladen i receptet är en radicchiosallad som har en lite bitter smak. Den blandas därför med söt melon och mild spenat. Vattenmelonrättikan har en lite pepprig smak som liknar rädisor.

Ugnsrostad kyckling med vindruvor och rosa sallad
Ugnsrostad kyckling med vindruvor och rosa sallad
Ugnsrostad kyckling med vindruvor och rosa sallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kgkycklinglårfilé
  • 2 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 2 msksmör
  • 0,5 krukarosmarin
  • 0,5 krukasalvia
  • 300 gröda vindruvor- ekologiska

Rosa sallad

  • 1radichiosallad
  • 1romansallad
  • 50 gbabyspenat
  • 400 gvattenmelon
  • 4vattenmelonrättika
  • 1blodgrapefrukt
  • 60 gvalnötter
  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 tskflytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den runtom i 2 msk olja och smör i en stekpanna. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Repa och lägg på rosmarin och salvia. Lägg vindruvorna runtom. Ringla över 2 msk olja och tillaga mitt i ugnen i ca 15 min tills kycklingen är genomstekt, 70° innertemperatur.

  2. Sallad: Riv salladen i bitar och blanda den med spenaten. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Skala och skiva rättikorna. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor. Blanda melon, rättikor och grapefrukt med salladen.

  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna och strö dem över salladen. Blanda olja, vinäger och honung och ringla över.

  4. Servera kyckling och vindruvor med salladen.

Vad tyckte du om receptet?