Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostad kål och morötter med rostad vitlökskräm

Ugnsrostad kål och morötter med rostad vitlökskräm passar att servera till kamutvete, eftersom det har nötig och god smak.

Ugnsrostad kål och morötter med rostad vitlökskräm
Ugnsrostad kål och morötter med rostad vitlökskräm
Ugnsrostad kål och morötter med rostad vitlökskräm
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dlkamutvete- med 15 min koktid
  • 500 gmorötter- gärna i olika färger
  • 500 gspetskål- röd eller rödkål
  • 4vitlöksklyftor
  • 250 gricottaost
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Garnering

  • 2 mskpistaschnötter- skalade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230°, varmluft. Koka kamuten enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skrubba och halvera morötterna. Skär spetskålen i klyftor eller skivor. Lägg morötter och kål på en plåt med bakplåtspapper. Lägg de oskalade vitlöksklyftorna vid sidan om. Ringla över 2 msk olja och 2 msk vinäger. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

  3. Ta vitlöksklyftorna ur ugnen och pressa ur dem. Mixa vitlök, ricotta, 2 tsk vinäger och 1 krm salt i matberedare tills det blir slätt. Blanda de ugnsrostade grönsakerna med kamuten och strö över nötterna. Servera grönsaker och kamut med den rostade vitlökskrämen.

Vad tyckte du om receptet?