Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 17g
Kolhydrater: 63g
Ugnsrostad kål och morötter med rostad vitlökskräm passar att servera till kamutvete, eftersom det har nötig och god smak.
Sätt ugnen på 230°, varmluft. Koka kamuten enligt anvisning på förpackningen.
Skrubba och halvera morötterna. Skär spetskålen i klyftor eller skivor. Lägg morötter och kål på en plåt med bakplåtspapper. Lägg de oskalade vitlöksklyftorna vid sidan om. Ringla över 2 msk olja och 2 msk vinäger. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
Ta vitlöksklyftorna ur ugnen och pressa ur dem. Mixa vitlök, ricotta, 2 tsk vinäger och 1 krm salt i matberedare tills det blir slätt. Blanda de ugnsrostade grönsakerna med kamuten och strö över nötterna. Servera grönsaker och kamut med den rostade vitlökskrämen.