Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostad fänkål med korv och paprikayoghurt

Recept på ugnsrostad fänkål med korv och paprikayoghurt. Köp hem några smakrika korvar med hög kötthalt, skippa brödet och servera dem med gröna tillbehör.

Ugnsrostad fänkål med korv och paprikayoghurt
Ugnsrostad fänkål med korv och paprikayoghurt
Ugnsrostad fänkål med korv och paprikayoghurt
Recept på ugnsrostad fänkål med korv och paprikayoghurt. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4fänkålsstånd
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • chiliflakes- ev
  • 4korvar- valfria, av bra kvalitet

Paprikayoghurt

  • 1 burkgrillad paprika- (500 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Strö eventuellt över chiliflakes.

  2. Rosta fänkålen mitt i ugnen tills den är mjuk, ca 30 min.

  3. Paprikayoghurt: Häll paprikan i ett durkslag och låt rinna av. Skala vitlöksklyftan. Mixa paprika och  vitlök till en slät crème. Blanda ner yoghurten och smaka av med citronsaft. Krydda med salt och peppar.

  4. Snitta korvarna och stek dem i en stekpanna tills de är genomstekta. Servera fänkålen med korv och paprikayoghurt.

Vad tyckte du om receptet?