Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling med tomat och morötter

Recept på ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling i långpanna. Sesamoljan ger en god brytning med sin lite rostade smak till grönsakerna. Klart på bara 20 minuter i ugnen!

Ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling med tomat och morötter
Ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling med tomat och morötter
Ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling med tomat och morötter
Recept på kyckling i ugn med apelsin och sesam. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (600 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 500 gmorötter
  • 1lök- gul
  • 2 msksesamolja
  • 4apelsiner
  • 250 gromantica- eller körsbärstomater
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • strösocker
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlbasmatiris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär kycklingfiléerna i 3 delar och bryn dem i 2 msk olja. Skala och finhacka vitlöken. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och vitlök. Stek ca 2 min. Skala och skär morötterna i ca 2 mm tunna skivor. Skala och klyfta löken.

  3. Lägg alla ingredienser utom tomat och apelsin i en ugnssäker form. Ringla över sesamoljan och 2 msk vinäger. Krydda med 1 tsk salt, 1/2 tsk socker och 2 krm peppar och blanda. Stek mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv, skär fruktköttet i skivor. Lägg apelsinskivor och tomater i formen. Stek ytterligare ca 5 min. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?