Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling i långpanna. Sesamoljan ger en god brytning med sin lite rostade smak till grönsakerna. Klart på bara 20 minuter i ugnen!
Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingfiléerna i 3 delar och bryn dem i 2 msk olja. Skala och finhacka vitlöken. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och vitlök. Stek ca 2 min. Skala och skär morötterna i ca 2 mm tunna skivor. Skala och klyfta löken.
Lägg alla ingredienser utom tomat och apelsin i en ugnssäker form. Ringla över sesamoljan och 2 msk vinäger. Krydda med 1 tsk salt, 1/2 tsk socker och 2 krm peppar och blanda. Stek mitt i ugnen ca 15 min.
Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv, skär fruktköttet i skivor. Lägg apelsinskivor och tomater i formen. Stek ytterligare ca 5 min. Servera med ris.