Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnspotatis med ruccolapesto

Ugnsrostad potatis är alltid lika gott. Den här blandas med en sorts pesto, gjord på ruccola och pecorino. Ett gott tillbehör till det mesta, allt från vegobiffar till grillad fisk och en köttbit.

Ugnspotatis med ruccolapestoUgnspotatis med ruccolapestoUgnspotatis med ruccolapesto
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 8001000 gpotatisar- mindre, exempelvis delikatesspotatis
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt

Ruccolapesto

  • 2 dlrucola- grovhackad
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,75 dlolivolja
  • 1,5 dlpecorino- grovriven
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och dela potatisen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och flingsalt.

  2. Rosta i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 25 minuter. Rör om någon gång under tiden.

  3. Mixa ingredienserna till peston.

  4. Blanda potatis och pesto. Smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök