Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnspannkaka - bästa receptet på pannkaka i ugn

Ugnspannkaka, även kallad tjockpannkaka, är ett klassiskt recept som uppskattas av både stora och små.

Vill du göra fläskpannkaka kan du använda tärnat fläskkött eller bacon.

Ugnspannkaka - bästa receptet på pannkaka i ugn
Ugnspannkaka - bästa receptet på pannkaka i ugn
Ugnspannkaka - bästa receptet på pannkaka i ugn
Ugnspannkaka Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 pktbacon- (140 g) eventuellt
  • 3ägg
  • 8 dlmjölk
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • lingonsylt

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 225°. (Om du gör fläskpannkaka: Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller en liten långpanna. Tillaga mitt i ugnen i ca 5 min)

  3. Vispa ihop äggen och hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en slät och klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och salt.

  4. Häll smeten i pannan. Tillaga mitt i ugnen i 25-30 min.

  5. Servera pannkakan i bitar med lingonsylt. Gott till är också rivna morötter och keso.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Här hittar du fler goda recept på pannkakor: