Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnspannkaka på japanskt vis

Ugnspannkaka på japanskt vis är klassisk husmanskost på het nytt sätt. Furikake är en japansk blandning med svarta och vita sesamfrön, smulade norialger och shisoblad.

Ugnspannkaka på japanskt visUgnspannkaka på japanskt visUgnspannkaka på japanskt vis
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 grödkål
  • 300 gpotatis
  • 1gul lök
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 6 dlmjölk
  • 3ägg
  • 3 mskteriyakisås
  • 200 gfläsk- rimmat
  • 0,5 dlfurikake
  • koriander
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° Finstrimla kålen. Skala och strimla potatis och lök. Stek kål, potatis och lök i 1/2 msk olja ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg över kålfräset i en långpanna, ca 30 x 40 cm klädd med ett smort bakplåtspapper.

  2. Mät upp mjöl och 1/2 tsk salt i en bunke. Vispa ner mjölken, lite i taget för att få en klumpfri smet. Vispa ner äggen. Häll smeten över kålfräset. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, till gyllengul färg.

  3. Finstrimla fläsket och stek det knaprigt i stekpannan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Pensla pannkakan med teriyakisås och strö över fläsk, furikake och koriander. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?