Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 24g
Kolhydrater: 60g
Ugnspannkaka på japanskt vis är klassisk husmanskost på het nytt sätt. Furikake är en japansk blandning med svarta och vita sesamfrön, smulade norialger och shisoblad.
Sätt ugnen på 225° Finstrimla kålen. Skala och strimla potatis och lök. Stek kål, potatis och lök i 1/2 msk olja ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg över kålfräset i en långpanna, ca 30 x 40 cm klädd med ett smort bakplåtspapper.
Mät upp mjöl och 1/2 tsk salt i en bunke. Vispa ner mjölken, lite i taget för att få en klumpfri smet. Vispa ner äggen. Häll smeten över kålfräset. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, till gyllengul färg.
Finstrimla fläsket och stek det knaprigt i stekpannan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Pensla pannkakan med teriyakisås och strö över fläsk, furikake och koriander. Servera med sallad.