Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnspannkaka med rostade rotfrukter och knipplök

Ugnspannkaka med rostade rotfrukter, knipplök och rårörda lingon. Rosta dina favoritrotfrukter och lök i långpannan och häll över pannkakssmeten. Du får en fluffigt god ugnspannkaka.

Ugnspannkaka med rostade rotfrukter och knipplökUgnspannkaka med rostade rotfrukter och knipplökUgnspannkaka med rostade rotfrukter och knipplök
Foto: Magnus Carlsson

Ugnspannkaka med rostade rotfrukter och knipplök

  • 600 grotfrukter- t.ex morot, kålrot, rotselleri och palsternacka, blandade
  • 3 småknipplökar- röda
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Pannkakssmet

  • 4ägg
  • 8 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt

Tillbehör

  • fläsk- stekt
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala rotfrukterna och skär dem i små bitar. Ansa och strimla löken grovt. Lägg rotfrukterna i en liten långpanna, ca 30 x 40 cm, blanda med olja. Krydda med salt och peppar.

  3. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna fått färg och är nästan mjuka.

  4. Vispa samman äggen med lite av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och salt och vispa samman allt.

  5. Ta ut plåten med rotfrukterna. Häll över pannkaksmeten.

  6. Sätt tillbaka långpannanmittiugnen. Grädda ca 30 min, tills pannkakan fått färg. Servera den varm med fläsk och lingon.

Vad tyckte du om receptet?