Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnspannkaka med korv

Ugnspannkakan med korv i är en brittisk familjeklassiker. Här även med lök, rosmarin och tomater. Servera med sallad. Receptet är också känt som Toad in the hole.

Ugnspannkaka med korv
Ugnspannkaka med korv
Ugnspannkaka med korv
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3 dlmjölk
  • 2 dlvetemjöl
  • 3ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 2rödlökar
  • 300 gprinskorv
  • 0,5 mskrapsolja
  • 1 kvistrosmarin- färsk
  • 2tomater

Tillbehör

  • sallad- blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa samman mjölk, vetemjöl, ägg, salt och peppar och låt smeten stå ca 10 min.

  2. Skala och klyfta rödlöken. Lägg korv och rödlöksklyftor i en oljad ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Ta ut formen, strö över rosmarin och häll på ägg-smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Tärna tomaterna och strö dem över. Låt steka med ca 1 minut. Ca 450 kcal per portion, 26 g fett, 19 g protein, 34 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?