Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnspannkaka med grönsaker och pinjenötter

Ugnspannkakan får en fin konsistens av kesella. Men den kan även bytas ut mot 2 1/2 dl mjölk.

Ugnspannkaka med grönsaker och pinjenötter
Ugnspannkaka med grönsaker och pinjenötter
Ugnspannkaka med grönsaker och pinjenötter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 3,5 dlmjölk
  • 1 burkkesella kvarg- (10 %)
  • 3ägg

Grönsaker

  • 2zucchini- (à ca 250 g)
  • 1körsbärstomater- ask (250 g)
  • 2 mskolivolja
  • 50 gpinjenötter
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º.

  2. Blanda mjöl, salt och mjölk i en bunke.  Vispa i kesella och ägg.

  3. Häll smeten i en väloljad långpanna (ca 30 x 35 cm). Grädda mitt i ugnen tills smeten "stannat" och pannkakan fått fin färg, ca 25 min.

  4. Ansa och skiva zucchinin. Halvera tomaterna. Fräs zucchini och tomater i olja ca 5 min. Tillsätt nötterna och fräs under omrörning ca 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

  5. Skär pannkakan i bitar. Servera med medelhavsröran.

Vad tyckte du om receptet?