Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnspannkaka med grönkål & skinka

Ugns­pannkaka är lätt­lagat och gott, den sköter sig själv i ugnen och man slipper allt stekos.

Ugnspannkaka med grönkål & skinka
Ugnspannkaka med grönkål & skinka
Ugnspannkaka med grönkål & skinka
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2,5 dlsiktat dinkelmjöl- eller vetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 6 dlmjölk
  • 3ägg
  • 11,5 lgrönkålsblad- repade
  • 200 grökt skinka i bit
  • 100 gkatrinplommon
  • 50 gsmör
  • 3 dlcheddarost- grovriven

Gör så här

  1. Smet: Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.

  2. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Skär skinkan i fina tärningar. Skiva katrinplommonen.

  4. Fräs grönkål och skinka i smöret i ugnen i en bakpappersklädd långpanna.

  5. Ta ut och rör om. Lägg på katrinplommonen och häll i pannkakssmeten. Strö på osten.

  6. Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök