Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugnspannkaka är lättlagat och gott, den sköter sig själv i ugnen och man slipper allt stekos.
Smet: Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Skär skinkan i fina tärningar. Skiva katrinplommonen.
Fräs grönkål och skinka i smöret i ugnen i en bakpappersklädd långpanna.
Ta ut och rör om. Lägg på katrinplommonen och häll i pannkakssmeten. Strö på osten.
Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, cirka 25 minuter.
Recept från Mitt kök