Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 29g
Kolhydrater: 45g
Recept på ugnspannkaka med broccoli, blue cheese och solrosfrön. Toppingen kan varieras allt efter tycke och smak. Om du inte gillar lök och kål, byt ut mot rökt skinka och riven cheddarost och strö på valnötter och rucola.
Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl och 1/2 tsk salt i en bunke. Vispa ner mjölken, lite i taget för att få en klumpfri smet. Vispa ner äg-gen. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, till gyllengul färg.
Tina broccolin. Skala och skär löken i klyftor. Stek broccoli och lök i 1 msk olja ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Fördela broccoli och ädelost på pannkakan och grädda ytterligare ca 5 min. Strö på solrosfröna.
Blanda 1/2 msk olja, 1/2 msk -honung, 1 msk vinäger och 2 msk vatten. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Servera pannkakan med sallad och dressing.