Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnspannkaka med broccoli och cheddar

Ugnspannkaka med broccoli och cheddar är bra som vardagsmat ”allt i ett”. Gott med en frisk och knaprig morotssallad till.

Ugnspannkaka med broccoli och cheddarUgnspannkaka med broccoli och cheddarUgnspannkaka med broccoli och cheddar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gbroccoli
  • 5ägg
  • 6 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tsksalt
  • 150 gost- riven, gärna cheddar
  • 2 mskoregano- hackad eller timjan, ev

Sallad

  • 300 gmorötter
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 tskhonung
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär broccolin i mindre, gärna långa, smala bitar. Koka upp lättsaltat vatten och koka broccolin ca 1 minut. Låt den rinna av väl i durkslag.

  2. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt. Täck en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper eller smörj en ugnssäker form. Lägg broccolin jämnt fördelat över botten. Strö på osten och häll på pannkakssmeten. Strö eventuellt över örtkryddor. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Sallad: Skrubba eller skala morötterna. Riv eller svarva dem och blanda med olja, vinäger, honung och salt.

  4. Servera ugnspannkakan med morotssalladen.

Vad tyckte du om receptet?