Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugnspannkaka med broccoli och cheddar är bra som vardagsmat ”allt i ett”. Gott med en frisk och knaprig morotssallad till.
Sätt ugnen på 225°. Skär broccolin i mindre, gärna långa, smala bitar. Koka upp lättsaltat vatten och koka broccolin ca 1 minut. Låt den rinna av väl i durkslag.
Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt. Täck en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper eller smörj en ugnssäker form. Lägg broccolin jämnt fördelat över botten. Strö på osten och häll på pannkakssmeten. Strö eventuellt över örtkryddor. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Sallad: Skrubba eller skala morötterna. Riv eller svarva dem och blanda med olja, vinäger, honung och salt.
Servera ugnspannkakan med morotssalladen.