Recept från Leva & Bo.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lite extra lyxig och fluffig ugnspannkaka med mycket ägg. Pannkakan kommer att resa sig i ugnen, nästan som en sufflé, men sjunker snabbt ihop när man tar ut den.
Blanda mjöl, salt, vaniljpulver och 2 msk strösocker i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i äggen, ett i taget. Låt gärna smeten vila i kylen i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ en stekpanna, som mäter 24 centimeter i diameter, en stund i ugnen så den blir varm.
Blanda blåbär med potatismjöl och ½ msk strösocker.
Ta ut stekpannan, lägg i smöret och rör så det smälter. Häll smeten i formen och strö över blåbären. Grädda pannkakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Pudra över lite florsocker och toppa med bär och pumpakärnor. Servera gärna med grädde, crème fraiche eller yoghurt.
Recept från Leva & Bo.