Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnspannkaka med blåbär

Lite extra lyxig och fluffig ugnspannkaka med mycket ägg. Pannkakan kommer att resa sig i ugnen, nästan som en sufflé, men sjunker snabbt ihop när man tar ut den.

Caroline Hofberg
Ugnspannkaka med blåbär
Ugnspannkaka med blåbär
Ugnspannkaka med blåbär
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,25 dlsiktat dinkelmjöl
  • 2 krmsalt
  • 0,75 tskvaniljpulver
  • 2,5 mskströsocker
  • 1,5 dlmjölk- 3 procent
  • 3ägg
  • 2 dlblåbär- färska eller frysta, ej tinade
  • 1 tskpotatismjöl
  • 2 msksmör

Servering

  • florsocker
  • bär- färska
  • pumpakärnor- rostade
  • turkisk yoghurt- , lättvispad grädde eller crème fraiche

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt, vaniljpulver och 2 msk strösocker i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i äggen, ett i taget. Låt gärna smeten vila i kylen i cirka 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ en stekpanna, som mäter 24 centimeter i diameter, en stund i ugnen så den blir varm.

  3. Blanda blåbär med potatismjöl och ½ msk strösocker.

  4. Ta ut stekpannan, lägg i smöret och rör så det smälter. Häll smeten i formen och strö över blåbären. Grädda pannkakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

  5. Pudra över lite florsocker och toppa med bär och pumpakärnor. Servera gärna med grädde, crème fraiche eller yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Leva & Bo.