Recept på klassisk ugnspannkaka hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En ugnspannkaka med grönsaker i. Det gör den både vacker, god och mer mättande. På bilden är ugnspannkakan gjord i två mindre ugnsformar, men det går bra att göra hela mängden i en långpanna, beräkna då lite längre tid i ugnen.
Sätt ugnen på 250°. Riv zucchinin grovt på rivjärn och blanda med 0,5 tsk salt. Låt stå i ca 10 min. Krama ur all vätska. Skala och strimla morötterna på strimmeljärn eller riv dem grovt på rivjärn.
Häll mjölet i en skål och vispa i hälften av mjölken. Tillsätt resterande mjölk, ägg och 0,5 tsk salt och vispa till en slät smet.
Häll smeten i en smord långpanna eller två mindre ugnssäkra formar, gärna täckta med bakplåtspapper i botten. Strö över zucchini och morot. Repa och hacka timjanen och strö den över. Tryck ner allt lätt i smeten.
Sätt plåten eller formarna mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 225°. Grädda i ca 25 min tills pannkakan fått fin färg.
Stek baconet krispigt i en stekpanna. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
Servera pannkakan med bacon, rårörda lingon och sallad.
Recept på klassisk ugnspannkaka hittar du här: