Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskpannkaka – enkelt recept på ugnspannkaka

Recept på ugnspannkaka med fläsk, rårörda lingon och vitkålssallad med äpple. Välj en ordentlig långpanna, annars sväller fläskpannkakan över kanten och bränns lätt.

Fläskpannkaka – enkelt recept på ugnspannkakaFläskpannkaka – enkelt recept på ugnspannkakaFläskpannkaka – enkelt recept på ugnspannkaka
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 250 grökt sidfläsk
  • 3ägg
  • 6 dlmjölk
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt

Sallad

  • 300 gvitkål
  • 1äpple
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Lingon

  • 2 dllingon
  • 2 mskströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Småtärna fläsket. Lägg det i en långpanna. Stek fläsket mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Vispa upp äggen. Tillsätt hälften av mjölken och mjölet och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och salt.

  4. Häll smeten i långpannan med fläsket och grädda pannkakan ca 20 min.

  5. Sallad: Finstrimla kålen. Grovriv äpplet. Blanda kål och äpple med salt och peppar.

  6. Lingon: Rårör lingonen med sockret.

  7. Tips! Servera fläskpannkakan i bitar med kål och lingon.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du fler goda recept på pannkaka: