Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsomelett, ostrulle

Stor ostfylld ugnsomelett som rullas ihop. När ostrullen fått ligga en stund skärs den i skivor som sedan grillas.

Ugnsomelett, ostrulle
Ugnsomelett, ostrulle
Ugnsomelett, ostrulle

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 4 dlmjölk
  • 7äggulor
  • 7äggvitor
  • 0,5 tsksalt
  • 1basilika- kruka hackad färsk
  • 150 gvästerbottensost- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en tjockbottnad kastrull och rör ner mjöl. Vispa ner mjölk och ta av från värmen.

  2. Vispa ned äggulorna i mjölkblandningen. Vispa äggvitorna i en skål till ett hårt skum. Blanda ner dem och salt. Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper.

  3. Strö på basilika och ost. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

  4. Låt den svalna något och rulla ihop den från långsidan. Rulla in ruladen i bakplåtspapper och låt den vila minst 1 timme.

  5. Ta bort papperet runt ruladen och skär den i ca 2 cm breda skivor. Pensla dem med olja och grilla ca 1 minut på varje sida. Servera med grillade grönsaker och tomatsås (se recept).

Vad tyckte du om receptet?