Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsomelett med tomat och feta

Recept på omelett i ugn med tomat och fetaost. En rätt som passar perfekt att laga i dubbel sats i långpanna.

Ugnsomelett med tomat och feta
Ugnsomelett med tomat och feta
Ugnsomelett med tomat och feta
Foto: Per Ranung

Ugnsomelett

  • 1 tsksalt
  • 8ägg
  • 600 gpotatis
  • 1 dlmjölk
  • 150 gfetaost
  • 250 gkörsbärstomater
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 150 gsallad- blandad
  • 1surdegsbaguette- (200 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt potatisen rinna av och lägg den i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.

  2. Halvera tomaterna. Skär osten i tärningar. Strö tomater och feta på potatisen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll blandningen i formen.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera omeletten med sallad och baguette.

Vad tyckte du om receptet?