Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsomelett med gräddstuvade skaldjur

Ugnsomeletten har flera fördelar: den mättar, är lätt att laga och går att variera i det oändliga. Denna LCHF-variant är ljuvligt god!

Ugnsomelett med gräddstuvade skaldjurUgnsomelett med gräddstuvade skaldjurUgnsomelett med gräddstuvade skaldjur
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6ägg
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- malen
  • smör- till formen

Gräddstuvade skaldjur

  • 200 gräkor- skalade
  • 200 gkräftstjärtar
  • 2 dlvispgrädde

Till garnering

  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop alla ingredienser till omeletten.

  2. Häll i en ugnsfast, smord form. Tillaga mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills omeletten har stannat.

  3. Gräddstuvade skaldjur: Låt skaldjuren rinna av ordentligt. Lägg dem i en stekpanna och häll på grädden.

  4. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.

  5. Servering: Häll stuvningen ovanpå omeletten, garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök