Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsomelett med gräddig svamp och löjrom. Servera omeletten snyggt i små portionsformar. Toppa med lyxig löjrom.
Lägg torkad svamp i kallt vatten 2–3 timmar. Sätt ugnen på 125° och ställ in en långpanna med vatten i ugnen.
Vispa ihop ägg, mjölk, 1 dl grädde, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll ca 3/4 dl smet i smorda portionsformar. Grädda formarna i vattenbad 45 min–1 timme eller tills smeten stelnat.
Skär svampen i mindre bitar. Fräs den i smör på medelvärme ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Häll på 1 dl grädde och låt sjuda ca 2 min. Fördela svampen på äggstanningen. Lägg en tesked löjrom på varje. Strö över gräslök och servera.
Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson