Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsomelett med gräddig svamp och löjrom

Recept på ugnsomelett med gräddig svamp och löjrom. Servera omeletten snyggt i små portionsformar. Toppa med lyxig löjrom.

Ugnsomelett med gräddig svamp och löjrom
Ugnsomelett med gräddig svamp och löjrom
Ugnsomelett med gräddig svamp och löjrom
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gkantareller- eller trattkantareller eller 25 g torkad svamp
  • 6ägg
  • 4 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde- + 1 dl
  • 1 tsksalt- + 1/2 tsk
  • 1 krmvitpeppar- nymald, + 1 krm
  • 2 msksmör
  • 100 glöjrom
  • 2 mskgräslök- finskuren

Gör så här

  1. Lägg torkad svamp i kallt vatten 2–3 timmar. Sätt ugnen på 125° och ställ in en långpanna med vatten i ugnen.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, 1 dl grädde, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll ca 3/4 dl smet i smorda portionsformar. Grädda formarna i vattenbad 45 min–1 timme eller tills smeten stelnat.

  3. Skär svampen i mindre bitar. Fräs den i smör på medelvärme ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Häll på 1 dl grädde och låt sjuda ca 2 min. Fördela svampen på äggstanningen. Lägg en tesked löjrom på varje. Strö över gräslök och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson