Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsomelett med bondsallad

Omelett i ugn. Forma gärna små ägg av ugnsomeletten och lägg dem direkt i salladen. Ringla en god senapsdressing över.

Ugnsomelett med bondsallad
Ugnsomelett med bondsallad
Ugnsomelett med bondsallad

Ingredienser

  • 6 dlmjölk- 3 %
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 5ägg

Sallad

  • 250 grimmat fläsk
  • 1röd lök- liten
  • 150 gharicots verts
  • 200 gsallad- blandad
  • 1 dlsvarta oliver- gärna kalamata

Dressing

  • 2 mskolivolja
  • 0,5 mskhonung
  • 1 mskrödvinsvinäger- eller balsamvinäger
  • 2 tskdijonsenap
  • 1vitlöksklyfta- liten och finhackad
  • 0,5 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop lite av mjölken med vetemjölet. Koka upp resten av mjölken. Vispa ner mjölredningen och låt koka upp. Låt svalna.

  2. Rör ner ett ägg i taget. Häll smeten i smord form som rymmer ca 1 liter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Sallad: Skär fläsket i bitar och stek det 2-3 min i stekpannan. Skala och strimla löken. Koka haricots verts och låt rinna av. Blanda lök, sallad, haricots verts och oliver.

  4. Dressing: Blanda ingredienserna och ringla den över. Lägg på fläsket. Servera salladen med formade ägg av omeletten. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?