Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 28g
Kolhydrater: 36g
Ugnsomelett är en matig och snabblagad middag. Överbliven omelett kan skäras i små bitar och serveras som tapas. Vira in pannans handtag i en bit aluminiumfolie om det inte tål värme.
Sätt ugnen på 225º. Skär korven i skivor. Halvera, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skiva salladslöken. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Blanda i osten.
Fräs korv och paprika i olja i en stekpanna som tål ugnsvärme ca 3 min. Blanda i löken. Häll över äggsmeten och stek ca 3 min. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
Efterstek omeletten mitt i ugnen ca 10 min, tills äggsmeten har stelnat och rätten har fått fin färg. Servera med bröd.