Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matig omelett i ugn

Ugnsomelett är en matig och snabblagad middag. Överbliven omelett kan skäras i små bitar och serveras som tapas. Vira in pannans handtag i en bit aluminiumfolie om det inte tål värme.

Matig omelett i ugn
Matig omelett i ugn
Matig omelett i ugn
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3frukost- eller lunchkorvar- max 15 % fett
  • 2paprikor- röda
  • 1 knippasalladslök
  • 6ägg
  • 1 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlost- riven, 17 %
  • 1 mskolivolja

Tillbehör

  • 50 gbröd- /person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Skär korven i skivor. Halvera, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skiva salladslöken. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Blanda i osten.

  2. Fräs korv och paprika i olja i en stekpanna som tål ugnsvärme ca 3 min. Blanda i löken. Häll över äggsmeten och stek ca 3 min. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.

  3. Efterstek omeletten mitt i ugnen ca 10 min, tills äggsmeten har stelnat och rätten har fått fin färg. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?