Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att laga hela middagen på en plåt är alltid lika tacksamt. Rustika vintergrönsaker, gratinerad potatis och en smakrik dressing gör plåtmaten till riktig kalasmat.
Sätt ugnen på 225 grader. Picka korven med en provsticka. Bryn den hastigt i olivolja, bara så den får färg. Lägg över korven på en smord plåt, eller använd bakplåtspapper.
Skär kål och lök i klyftor. Skala skär morötterna i grova stavar. Lägg grönsakerna på plåten.
Tryck försiktigt på de kokta potatisarna, så att de spricker. Fördela vitlök, persilja och parmesanost på potatisen.
Strö fänkålsfrö över grönsakerna. Krydda grönsaker och potatis med salt. Ringla cirka 3 msk olivolja över både grönsaker och potatis.
Rosta i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, cirka 25 minuter. Vänd runt någon gång under tiden.
Dressing: Rosta mandeln i en torr panna. Grovhacka mandel och vitlök. Blanda ingredienserna och smaka av med salt.
Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök