Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnskorv med vintergrönsaker och mandeldressing

Att laga hela middagen på en plåt är alltid lika tacksamt. Rustika vintergrönsaker, gratinerad potatis och en smakrik dressing gör plåtmaten till riktig kalasmat.

Ugnskorv med vintergrönsaker och mandeldressing
Ugnskorv med vintergrönsaker och mandeldressing
Ugnskorv med vintergrönsaker och mandeldressing
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 46salsiccia- råkorvar, till exempel med fänkål
  • olivolja
  • 600 gvitkål- eller röd, ca
  • 2rödlökar
  • 2 storamorötter
  • 8potatisar- kokta
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 2 mskparmesan- finriven
  • 2 tskfänkålsfrön- stötta
  • flingsalt

Mandeldressing

  • 1 dlmandel
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskcitronskal- (från väl tvättad citron)
  • 2 krmchiliflakes
  • 1,5 dlparmesan- finriven
  • 1,25 dlolivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Picka korven med en provsticka. Bryn den hastigt i olivolja, bara så den får färg. Lägg över korven på en smord plåt, eller använd bakplåtspapper.

  2. Skär kål och lök i klyftor. Skala skär morötterna i grova stavar. Lägg grönsakerna på plåten.

  3. Tryck försiktigt på de kokta potatisarna, så att de spricker. Fördela vitlök, persilja och parmesanost på potatisen.

  4. Strö fänkålsfrö över grönsakerna. Krydda grönsaker och potatis med salt. Ringla cirka 3 msk olivolja över både grönsaker och potatis.

  5. Rosta i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, cirka 25 minuter. Vänd runt någon gång under tiden.

  6. Dressing: Rosta mandeln i en torr panna. Grovhacka mandel och vitlök. Blanda ingredienserna och smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök