Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnskokt fisk med löktäcke

Krämigt god fisk med citrussmak.

Ugnskokt fisk med löktäcke
Ugnskokt fisk med löktäcke
Ugnskokt fisk med löktäcke

Ingredienser

  • 400 gfiskfilé- t ex hoki fryst
  • 1 tsksalt
  • 1citron

Täcke

  • 3rödlökar- skivade
  • 1purjolök- liten, skivad
  • 2 mskolja- raps- eller majs
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlärtor- frysta, gröna

Tillbehör

  • 600 gpotatis- kokt
  • citronskal- rivet
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Skär det lätt tinade fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i en oljad ugnssäker form. Strö över salt. Skölj och skala citronen, med potatisskalare. Pressa ut saften och häll över fisken. Täck med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Fräs rödlök och purjolök i olja ca 5 min. Häll över grädde och vatten. Sjud under omrörning 2-3 min. Salta och peppra. Blanda i ärterna.

  3. Fördela lök- och gräddblandningen över och runtom fisken. Täck med folie. Tillaga ytterligare ca 10 min. Strö citronskal och dill över fisken. Servera med potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 440 kcal per portion, 18 g fett, 28 g protein, 38 g kolhydrater