Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsgrillad kyckling med citron och grönsaker

Alltid lika gott - grillad kyckling med citron och rostade grönsaker. Grilla en hel kyckling i ugnen så får du en krispigt god måltid.

Ugnsgrillad kyckling med citron och grönsaker
Ugnsgrillad kyckling med citron och grönsaker
Ugnsgrillad kyckling med citron och grönsaker
Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 500 gpotatis
  • 2rödlökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 1zucchini
  • 2paprikor
  • 2 msktimjan- färsk, hackad
  • 2 mskbladpersilja- hackad
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1kyckling- hel
  • 1 dlkalamataoliver
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Klyfta potatisen och skala och klyfta löken. Krossa vitlökarna.

  3. Skiva zucchinin och kärna ur och klyfta paprikan. Skölj citronen noga och skiva.

  4. Blanda alla grönsaker på en plåt tillsammans med 2 msk olja, 1 msk timjan, 1 msk persilja, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll vin över grönsakerna.

  5. Salta och peppra kycklingen. Gnid in med 1/2 msk olivolja, 1 msk timjan och 1 msk persilja.

  6. Sätt in plåten under ugnsgallret i mitten av ugnen. Lägg kycklingen på gallret och grilla cirka 50 minuter tills kycklingen är klar. (Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i köttet och se om saften är klar och genomskinlig). Strö över oliverna och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök