Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsgratinerade tacos – enkelt recept

Taco-favorit på nytt sätt! Ugnsgratinerade tacos kan ätas alla dagar i veckan, inte bara på tacomysfredagen. Bean-salsan är en praktisk allt i ett-produkt som även finns i en god variant i glasburk från Stonewall; Black bean salsa.

Ugnsgratinerade tacos – enkelt recept
Ugnsgratinerade tacos – enkelt recept
Ugnsgratinerade tacos – enkelt recept
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gnötfärs- eller vegofärs
  • 1lök- röd- eller gul
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 1 förpbean salsa original- Go Green (380 g)
  • 12tacoskal- (135 g)
  • 50 gost- riven
  • 1avokado
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färsen i 1 msk olja. Låt löken bryna med färsen 2–3 min. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Blanda ner salsan i den stekta färsen. Ställ tacoskalen i en ugnssäker form. Fyll dem med färsröran och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Halvera, kärna ur och tärna avokadon. Servera tacoskalen med avokado och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: 

Bästa recepten på tacos - 10 goda tacorecept